‘Tijdens de testweek had ik de tijd van mijn leven!’

Regelmatig delen wij hier ervaringen van tevreden klanten. Want als onze klanten blij zijn, dan zijn wij dat ook! Dit keer deelt rolstoelgebruiker Judith Bos uit Blokker haar verhaal met ons.

‘Na meer dan tien jaar te hebben rondgelopen met onverklaarbare klachten en talloze ziekenhuisbezoeken, kreeg ik in 2018 mijn diagnose: POTS, OI en ME/CVS. POTS staat voor posturale orthostatische tachycardie syndroom (POTS), OI voor Orthostatische intolerantie (OI). Beide zijn een verstoring van het centrale zenuwstelsel, waardoor mijn lichaam niet altijd optimaal werkt. Ik kan hierdoor niet lang staan of lopen, omdat het bloed in mijn benen blijft hangen in plaats van dat het naar mijn hersenen toegaat. Daarnaast heb ik last van een verstoring van mijn verteringsstelsel, spieren, concentratieproblemen en gevoel voor warm en koud. ME/CVS is een vermoeidheidsziekte/uitputtingsziekte met chronische pijnklachten  Ik leef dus de hele dag met beperkte energie.

Vergoedingsaanvraag
Net na mijn diagnose was ik zo goed als bedlegerig. Ik kon bijna niet aan tafel zitten om te eten, laat staan iets leuks doen. Afspraken buiten de deur waren voor mij zo goed als niet te doen. Hierdoor waren mijn sociale contacten erg beperkt. Ik was compleet afhankelijk van andere mensen. Dit kwam ook doordat ik geen goede rolstoel had. In 2018 deed ik een vergoedingsaanvraag voor een rolstoel bij de gemeente. In afwachting hiervan kocht ik een transfer rolstoel. Hier kon ik echter hooguit vijftien minuten in zitten, daarna schreeuwde ik het uit van de pijn. Ook dit kostte me zo veel energie, dat ik niets overhield voor andere dingen. Ik at veel op bed, omdat ik daar het meest comfortabel in zat.

Hoe krijg je jouw gewenste rolstoel vergoed? Wij kunnen je helpen met je aanvraag!

Passing
Wat ik nodig had, was een rolstoel waarin ik mijn benen omhoog kan doen en die ik kan kantelen zodat ik mijn rust kan pakken. Gedurende het proces – en de strijd – met de gemeente, heb ik aangeklopt bij O4 Wheelchairs. Zij hebben mij heel goed geholpen. Al voordat ik groen licht had van de gemeente, zijn ze bij mij thuis geweest voor een passing in een ActivRelaxHopper. De medewerker heeft allerlei punten opgeschreven, waardoor mijn perfecte rolstoel toen al op papier stond. Het enige wat nog nodig was, was een go van de gemeente en hij zou in productie worden genomen.

Bijna perfect
Ik heb een week lang een O4 rolstoel mogen lenen die bijna perfect was en aan al mijn wensen en behoeften voldeed. Die week heb ik de tijd van mijn leven gehad. Ik kon weer aan tafel eten en weer normaal naar buiten. Ik ben zelfs voor het eerst weer naar een restaurant geweest. Door de kantelbare zitting en rugleuning kon ik in de juiste positie zitten. Mijn benen konden omhoog waardoor ik minder last had van de POTS. En als ik moe werd, kon ik even achterover liggen door de rugleuning te kantelen. Wat een geluk! Ik zag mijn toekomst echt weer wat rooskleuriger in.

Genoeg energie
Anderhalf jaar na mijn aanvraag kreeg ik eindelijk goedkeuring van de gemeente. Nu, drie jaar na dato, ben ik nog steeds gelukkig met mijn ActivRelaxHopper met eMove ondersteuning. Ik onderneem veel activiteiten buitenshuis en ik kan de hele dag in mijn rolstoel zitten. Ik lig bijna niet meer op bed en hou genoeg energie over om elke dag iets te doen wat mij voldoening geeft, zoals creatief bezig zijn en sociale contacten onderhouden.

Zelfstandig op vakantie
Ook ben ik veel zelfstandiger geworden. Ik kan nu zelf buiten een rondje rijden. Dankzij mijn handbike kan ik ook op eigen gelegenheid naar mijn medische afspraken, zoals oefentherapie. En als ik naar de tandarts moet, kan ik lekker in mijn rolstoel blijven liggen. Die kan immers naar achter worden gekanteld, zodat de tandarts in mijn mond kan kijken. Ik ben zelfs al een paar keer zelfstandig met een organisatie op vakantie geweest. Dit jaar ga ik mijn eerste lange reis naar Frankrijk maken met de rolstoel. Ook ga ik met de trein naar Londen. Dit is nu allemaal mogelijk, omdat in mijn rolstoel zitten of rijden mij bijna geen energie meer kost. Daarnaast heb ik de training Wheelchairs skills gevolgd, waardoor ik nu met meer vertrouwen alle obstakels op de weg kan aangaan. En O4 Wheelchairs heeft mijn zitting iets naar achteren gezet, waardoor ik makkelijker wheelies kan maken!’

Wil je ook kennismaken met onze rolstoelen? Breng dan tussen 15 en 18 juni een bezoek aan onze stand op Support in Jaarbeurs Utrecht! Wij zijn alle dagen aanwezig om jou te informeren over onze rolstoelen. Ook is het mogelijk om onze rolstoelen uit te proberen én kun je een afspraak maken voor een passing. We hebben elke beursdag zes tijdstippen voor een passing gepland. De passingen zijn uitsluitend vooraf in te plannen via mail of telefonisch. Dus, wees er snel bij, want vol is vol!