Vanaf nu is zitten dynamisch

Gewrichten, zenuwbanen, organen; ze worden tijdens het zitten in een positie geduwd die tot uiteenlopende klachten kan leiden. We doen ons lichaam duidelijk geen plezier met een statische zithouding. Maak kennis met Flow van O4: De verstelbare rolstoel. De dynamiek van Flow laat energie stromen en geeft je lichaam de flow die het nodig heeft.

De stoelen van O4 zijn zó ontworpen dat je je zitpositie op ieder moment kunt verstellen, zelfs tijdens het rijden. Dynamisch zitten noemen we dat. Iets pakken wat op de kast ligt? Met een soepele beweging richt je jezelf op. Een actieve houding om te schrijven? In een handomdraai kies je een actieve zitpositie. Even achteroverleunen? Flow beweegt met je mee. En het is precies die beweeglijkheid die ervoor zorgt dat je meer energie en soepelheid ervaart aan het eind van de dag.

Dynamisch zitten: de kracht van in- en verstelbaarheid

Het systeem dat door O4 is ontwikkeld, is ongeëvenaard in de rolstoelenwereld. Het is een unieke combinatie van een oersterk frame dat perfect op maat wordt gemaakt, mét de kracht van instelbaarheid en verstelbaarheid. Die instelbaarheid zorgt er ten eerste voor dat de ergotherapeut, revalidatiespecialist of dealer de basisinstellingen eenvoudig en nauwkeurig kan instellen. Vervolgens kun je als rijder met een simpele beweging je zitgedeelte op meerdere punten verstellen, zelfs tijdens het rijden.

Kijk verder dan gewicht

Tegenwoordig ligt er een grote focus op gewicht. Dit wordt geassocieerd met wendbaarheid, lage rolweerstand en dus minder energieverlies. Wij geloven dat de meeste energie en wendbaarheid verloren gaat door verkeerd – en vaak statisch – zitten. Ons gepatenteerde dynamisch zitsysteem neemt een deel van het stoelgewicht voor z’n rekening, maar maakt dit ruimschoots goed door je algehele welzijn te verbeteren. Jouw resultaat: meer energie, meer wendbaarheid en een groter bereik. En dat zijn genoeg zwaarwegende argumenten om voor de lichtgewicht O4 te kiezen.

Blessurevrij rolstoel rijden

Het maken van 100% gezonde rolstoelen, dat is ons belangrijkste doel. Jij moet blessurevrij kunnen zitten én rollen. Samen met jouw rolstoelleverancier zorgen wij ervoor dat de primaire afmetingen van je rolstoel kloppen. Dat is een basisvoorwaarde. Daarnaast kan je rolstoel worden voorzien van onze ergo-dynamische zitoplossing. Dankzij ons speciale RCA-Seat-System wordt jouw rug voortdurend geactiveerd en dynamisch ondersteund. Hierdoor kun je moeiteloos meer kracht ontwikkelen. En met onze schokdempende zitting, opgebouwd met Seat-E-Lastica, wordt je gehele lichaam ontzien. Er is een goede drukverdeling. Bovendien worden klappen en schokken voor je opgevangen.