Stilzitten was nooit een optie

Stel, je werkt vele jaren in de hulpmiddelenwereld. En je ziet van dichtbij hoe mensen, die door een lichamelijke of energetische beperking genoodzaakt zijn om een rolstoel te gebruiken voor mobiliteit, er een nieuw probleem voor terugkrijgen. Namelijk de lichamelijke ongemakken die ontstaan door langdurig zitten in dezelfde positie. Wat doe je dan? Onze oprichter Stef Beumer liet het er niet bij zitten en ging zélf aan de slag met een gamechanger.

Stef besloot in 2004 zijn enorme ervaring te gebruiken voor het ontwerpen van een revolutionair zitsysteem; een systeem dat ‘dynamisch zitten’ mogelijk maakt. De eerste prototypen zijn uitvoerig getest in de praktijk. Via nationale sportverenigingen voor mensen met een beperking hebben ervaren rolstoelrijders onze modellen getest. Door goed te luisteren naar rolstoelgebruikers en rolstoelspecialisten hebben we in samenwerking met hen een innovatieve rolstoel ontwikkeld. Geleidelijk aan ontstond er een rolstoel die een absolute gamechanger bleek te zijn en die de afgelopen decennia voor honderden ambassadeurs heeft gezorgd.

Ervaar de energie van dynamisch zitten

Het unieke zitsysteem is door de jaren heen verder geperfectioneerd en staat tegenwoordig bekend onder de naam FLOW SEAT SYSTEM. Het systeem is uitermate ondersteunend wanneer je, ondanks je beperking, het leven actief wil vormgeven. Werken, winkelen, studeren, de natuur of de stad in: de FLOW van O4 houdt je letterlijk in beweging.

Alle rolstoelmodellen van O4 Wheelchairs beschikken over een unieke combinatie van eigenschappen:

  • Lage zitdruk
  • Lage rolweerstand
  • Hoge instelbaarheid
  • Eenvoudige verstelbaarheid
  • Hoge schokabsorptie