Kies dé Seat die bij jou past

Bij O4 Wheelchairs begrijpen we dat elke persoon unieke zitbehoeften heeft. Daarom bieden we drie verschillende Seat systemen aan voor onze rolstoelen. Elk type Seat is ontworpen om comfort, ondersteuning en flexibiliteit te bieden, zodat je de perfecte pasvorm voor jouw behoeften kunt vinden. De verschillende type Seats kunnen worden gecombineerd met drie verschillende frames, hieronder een beknopte omschrijving van onze Seats.

Original Seat: Zithoek éénmalig instelbaar (wel verstelbaar) rughoek permanent verstelbaar door gebruiker.

Active Seat: Zithoek en rughoek permanent door gebruiker verstelbaar, een unieke rolstoel voor gebruik bij een actieve zit en/of werkhouding.

Relax Seat: Zithoek en rughoek permanent door gebruiker verstelbaar voor een meer passieve (liggende) houding, tevens is er een mogelijk voor een sta-op functie, de Relax Seat heeft een groter zithoek bereik en is uitgevoerd met een extra torsieveer module.

Comfortabel rijden met de Original

De Original Seat kenmerkt zich door een eenmalig aanpasbare zithoek, zodat je je optimale zithouding kunt vinden. Het zitcomfort wordt gerealiseerd door het ergonomisch Flow Seat System. Dit hooggewaardeerde zitsysteem is met een vierpunts-bevestiging stevig aan het boxframe gekoppeld. Dit klemsysteem maakt het mogelijk om de positie van de zitting ten opzichte van de achterwielen traploos aan te passen. Je verandert hiermee de balansinstelling van de rolstoel en je bepaalt hoe licht een rolstoel rijdt.

De hoek van de rugleuning kan door de gebruiker zelf eenvoudig bediend worden via een handel onder het zitgedeelte of aan de linker of rechter zijkant van de Seat. Je kunt kiezen tussen een vlakke zitting of een contourzitting. Onze vlakke zitting is geschikt voor plaatsing van een extern zitkussen, de contourzitting heeft mede door zijn bouw en vormgeving een uitstekende schokabsorptie waardoor je tijdens het rijden rustig en comfortabel zit.

Dynamisch de dag door met de Active

Voor wie een actieve zithouding zoekt, is onze Active Seat de ideale keuze. Het belangrijkste kenmerk van de Active Seat is zijn unieke zithoekverstelling. Zowel de hoek van de rugleuning als van de zitting van onze Active Seat kun je onafhankelijk van elkaar makkelijk zelf aanpassen met bedieningshandels links en rechts terwijl je in de rolstoel zit. Hierdoor kun je gedurende de dag moeiteloos van houding wisselen, verder reiken en actievere handelingen uitvoeren.

Of je nu werkt of recreatieve bezigheden hebt, de ACTIVE SEAT zorgt voor optimaal comfort en ondersteuning. Je kunt kiezen tussen een vlakke zitting of contourzitting.

Wil jij je prestaties in je dagelijks leven verbeteren én meer energie overhouden? Dan biedt de ergo-dynamische Active Seat uitkomst.

Ontspannen zitten en bewegen met de Relax

Bij elk moment en iedere handeling biedt de Relax Seat een goede en betrouwbare houdingsondersteuning. Met dit type Seat ga je tot 30% efficiënter om met je energie. De hoek van de zitting en van de rugleuning van de Relax kunnen onafhankelijk van elkaar tijdens het rijden worden versteld. Daarnaast beschikt de Reax Seat over een extra torsieveer module die extra meehelpt met het overeind komen, verder biedt de Relax Seat goede ondersteuning voor een ontspannen en comfortabele ervaring. Doordat je minder kracht hoeft te gebruiken, voel je jouw gewrichten minder. Vanaf het eerste gebruik zijn krachtverlies en gewrichtspijn verleden tijd. Je kunt kiezen tussen een vlakke of contourzitting voor gepersonaliseerde ondersteuning.

Met behulp van de Relax Seat vergroot je je dagelijkse mogelijkheden en kun je meer activiteiten ondernemen. Het veelzijdige karakter van deze Seat biedt jou naast mobiliteit de vrijheid!