Pezy Group Ventures BV neemt O4 Wheelchairs over

O4 Wheelchairs gaat verder onder een nieuwe eigenaar. De rolspecialist in Varsseveld heeft de afgelopen jaren een prachtig portfolio opgebouwd van hoogwaardige rolstoelen onder leiding van Edith en Stef Beumer. Na een lange en succesvolle carrière in de hulpmiddelenindustrie hebben zij nu de pensioengerechtigde leeftijd bereikt. Om de continuïteit van de onderneming te garanderen, hebben Edith en Stef een meerderheid van de aandelen verkocht aan Pezy Group Ventures BV.
De dagelijkse leiding komt in handen van CEO Henco Pezij, die zich zal richten op de verdere inrichting en groei van de onderneming. Edith en Stef zullen op de achtergrond als aandeelhouders betrokken blijven bij de verdere ontwikkeling van het bedrijf.
Pezy Group is gespecialiseerd in het ontwikkelen en vervaardigen van innovatieve producten. Het bedrijf heeft ca. tachtig mensen in dienst, met drie vestigingen in Nederland en een vestiging in Singapore. Vanuit Pezy Group Ventures wordt een investeringsportfolio opgebouwd van bedrijven in de gezondheidszorg die innovatieve producten naar de markt brengen. Met de overname van O4 Wheelchairs ontstaat er veel synergie met de innovatie-activiteiten en het portfolio van Pezy Group Ventures BV.
O4 blijft als zelfstandig bedrijf opereren en is gespecialiseerd in het verkopen, ontwikkelen en fabriceren van hoogwaardige maatwerk rolstoelen, met unieke, makkelijk te verstellen zitsystemen.