Less is more met nieuwe AirHopper van O4 Wheelchairs

O4 Wheelchairs introduceert een nieuw rolstoelmodel: de AirHopper. Wat deze high performance rolstoel bijzonder maakt is dat het een one-piece minimal rolstoel is, ofwel gebouwd is op een monoframe. In onderstaande video laten we je graag zien hoe wij, in samenwerking met jou, jou de ideale rolstoel aanmeten.

De AirHopper is ultralicht (4 tot 10 kg) en heeft een uitstekende energieprestatie. De rolstoel is leverbaar met vaste en verstelbare rugleuning en met vaste en verstelbare achterwielas. Schopabsorptie vermindert of voorkomt pijn bij doorzitten, drukplekken stijfheid. De geveerde en gedempte zitting met een onderlaag onder de zitting, gemaakt van het elasto-dynamische materiaal Seat-E-Lastica, vangt stoten, harde klappen en trillingen van onder de rolstoel af, tot wel 30 Hz demping en 2,5 m/s vering. Dit kan extra prettig zijn in geval van bijvoorbeeld decubitus, artritus, reuma en osteoporose. De AirHopper kan net als al onze andere producten worden geleverd vanuit standaard modules of middels maatwerk dankzij onze 3D bodyscan.

Scherpe afstelling
Als rolstoelgebruiker is het van essentieel belang dat je in een rolstoel rijdt die bij je past, om pijn en ongemak te voorkomen en je bewegingsvrijheid juist te vergroten. Je koopt immers ook geen schoenen die te groot zijn of een kunstgebit dat te klein is. De juiste maat en pasvorm zijn bij rolstoelen extra belangrijk omdat je er als gebruiker twaalf tot zestien uur per dag gebruik van maakt.

De AirHopper kun je zodanig scherp afstellen, dat je schouders te allen tijde worden ontlast en je actieradius aanzienlijk wordt vergroot. Een scherpe afstelling maakt de aanzet licht en zorgt ervoor dat je licht kunt rijden en soepel kunt manoeuvreren, wenden en  reverseren. Een afstelling van 0-15% voorwieldruk, of nog scherper, 0-100%, wordt voor iedereen mogelijk.

Dynamisch verende anti-tips (optioneel)
Net als in de andere rolstoelen van O4 Wheelchairs hoef je ook in de AirHopper niet bang te zijn om achterover te vallen. De dynamisch verende anti-tips, gemaakt van composiet kunststof, voorkomen dat je kiept of kantelt.

Wil je meer weten over onze AirHopper? Bekijk dan onderstaande video!