Haal koffie voor je collega’s met de Coffee2Roll!

Even koffie halen voor je collega’s is als rolstoelgebruiker makkelijker gezegd dan gedaan. Een kopje koffie voor jezelf meenemen is al lastig, laat staan als je een heel kantoor moet voorzien van de nodige brandstof. Daar is nu een oplossing voor. Samen met Quokka, leverancier van rolstoel accessoires, heeft O4 Wheelchairs de Coffee2Roll ontwikkeld, een speciale adapter waarmee je twee Quokka-koffiebekerhouders aan één bevestigingspunt van je rolstoel kunt monteren. 

Het is een relatief klein maar toch veel gevoeld gemis onder rolstoelgebruikers dat ze niet kunnen deelnemen aan het ritueel van koffie halen voor collega’s, zo bleek uit een onderzoek dat O4 Wheelchairs samen met Support Magazine uitvoerde onder werkende rolstoelgebruikers. Daarom heeft O4 Wheelchairs een multifunctionele adapter ontwikkeld waar heel eenvoudig twee koffiebekerhouders op kunnen worden geklikt op je rolstoel.

Met twee houders, links en rechts van je rolstoel, kun je dus voor drie collega’s én jezelf koffie halen. Op de adapter kunnen ook verschillende Quokka frame- en rolstoeltassen worden geklikt. Dus, tas erop als je naar je werk gaat, en tas eraf als je op je werk bent zodat je de Quokka-koffiebekerhouder erop kunt klikken!

Ritueel toegankelijk maken
“Onze missie is om maatwerk rolstoelen te ontwikkelen die iedereen optimaal laten rijden, zitten, werken en bewegen”, zegt Edith Baltussen van O4 Wheelchairs. “Wij willen dat rolstoelgebruikers zo actief mogelijk hun leven leiden en gewoon kunnen deelnemen aan de maatschappij. Als wij zo’n dagelijks ritueel als koffie halen voor collega’s toegankelijk kunnen maken, is dat een uitdaging die we graag aangaan.”

Meer over wat rolstoelgebruikers parten speelt op de werkvloer lees je in het onderzoek naar Werkfrustraties van Rolstoelgebruikers.