Goed nieuws! Ons seminar is opnieuw geaccrediteerd

Goed nieuws! Ons seminar ‘Ergodynamisch zitten, rijden en werken in een rolstoel’ is opnieuw geaccrediteerd door de KNGF (Fysiotherapie Bond). Dit betekent dat zowel fysio- als ergotherapeuten 6 accreditatiepunten verdienen met het volgen van het seminar. 

Helaas hebben wij door Corona al enige tijd geen seminar meer gegeven, maar we hopen allemaal dat dat snel weer kan. Onderstaand krijg je een beeld van wat ons seminar inhoudt.

Inhoud seminar ‘Ergodynamisch zitten, rijden en werken in een rolstoel’

Gezond en dynamisch zitten, rijden en werken in een rolstoel is van groot belang. Helaas is de praktijk vaak anders. Rolstoelgebruikers ervaren het zitten en rijden als oncomfortabel, omdat hun rolstoel niet goed is aangemeten en/of verkeerd is afgesteld. Om een rolstoel goed te kunnen aanmeten en aanpassen is het noodzakelijk een grondige analyse te maken van de individuele behoeften van een rolstoelgebruiker.

Het maken van deze grondige analyses staat centraal tijdens het seminar ‘Dynamisch zitten, rijden en werken in een rolstoel’ dat O4 Wheelchairs organiseert.

Tijdens het interactieve seminar worden duidelijke handvatten gegeven om op gestructureerde wijze (zit-) houdingen te analyseren. De belangrijkste (ergonomische) zitprincipes en dynamische aandrijfprincipes worden daarbij besproken en kunt u zelf ervaren. Daarnaast wordt er op basis van casussen naar verschillende ziektebeelden en oplossingen hiervoor gekeken.

Centrale vragen die worden beantwoord tijdens het seminar:
• Hoe zitten mensen?
• Wat is een van de grootste problemen bij lange-duur-zitters?
• Hoe kan ik mensen gezond laten zitten en rijden?
• Hoe bevrijd ik mensen van passiviteit en geef ik ze actieve vrijheid?
• Hoe vind ik een platform voor goed positioneren?
• Hoe zorg ik er oor dat mensen weer aan het werk kunnen?

Dit seminar is daarom bij uitstek geschikt voor adaptatieadviseurs, ergotherapeuten, fysiotherapeuten, rolstoelspecialisten en zorgprofessionals.

De docenten van dit seminar zijn Stef Beumer en zijn team. Stef Beumer is een ervaren ondernemer in mobiliteitsproducten en rolstoel-productontwikkelaar. Ook is hij spreker en schrijver, onder meer van de boeken ‘Meer weten over rolstoelen’ en ‘Anders mobiel’ en het Workbook ‘Werken in een rolstoel’.

Houd onze website en social media kanalen in de gaten om op de hoogte gehouden te worden van de volgende seminardata.