Versterkt en comfortabel rijden met Flow Original

De Flow Original kenmerkt zich door het strak gebogen en oersterke boxframe met dubbele buis. Dit maakt de rolstoel robuuster dan andere typen en kan daardoor een gebruikersgewicht tot 120 kg dragen. Bovendien bieden we de mogelijkheid voor extra versterkte opbouw, waardoor hij een gewicht tot wel 160 kg kan dragen.

De voordelen van de Flow Original rolstoel

  • Sterk aluminium boxframe voor een gebruikersgewicht tot 120 kg;
  • Eventueel versterkt op te bouwen tot een gebruikersgewicht van 160 kg;
  • Lage rolweerstand vanwege balansinstelling;
  • Comfortabel en rustig rijden dankzij de uitstekende schokabsorptie;
  • Geïntegreerde antikiep-beveiliging in het frame;
  • Volledig op maat gemaakt
  • Eenvoudig te verkleinen en te vervoeren.

One-arm-drive

Voor rolstoelgebruikers met een halfzijdige verlamming kan de Flow Original worden uitgerust met 1-handaandrijving (one-arm-drive) dan wel hemi-besturing. Het vrijwel torsievaste frame zorgt namelijk – zelfs met eenzijdige aandrijving – voor een bijzonder stabiele en manouvreerbare rolstoel.

Balansinstelling rolstoel: bepaal je rijeigenschappen

De Flow Original rijdt aangenaam licht en soepel. Het zitcomfort wordt gerealiseerd door het ergonomisch Flow Seat System. Dit hooggewaardeerde zitsysteem is met een vierpunts-bevestiging stevig aan het boxframe gekoppeld. Dit klemsysteem maakt het mogelijk om de positie van de zitting ten opzichte van de (achter)wielen traploos aan te passen. Je verandert hiermee de balansinstelling van de rolstoel en je bepaalt hoe licht een rolstoel rijdt. Over het algemeen geldt: hoe meer van het lichaamsgewicht over de achterwielen gebalanceerd is, hoe lichter de rolstoel rijdt.

Actief versus passief

Een actieve instelling met de lichtste rijeigenschappen lijkt misschien ideaal, maar het kan er ook toe leiden dat er te veel gewicht naar de achterwielen gaat. De rolstoel heeft dan constant de neiging om achterover te kiepen. Een te passieve afstelling daarentegen, waarbij het gewicht meer naar voren is afgesteld, kan leiden tot ‘zwaar rijden’. Het is belangrijk om een persoonlijke instelling te vinden waarbij sprake is van zo min mogelijk voorwieldruk, maar waarbij je je wel veilig voelt. De gemakkelijke afstelling van Flow maakt dit mogelijk!

Specificaties
Flow Original rolstoel

Gewicht
Maximale belasting 160 kg
Zitbreedte
29,0 cm – 59 cm
Zitdiepte
35 cm – 50,0 cm
Zithoogte
Voor: 45,0 cm – 62,0 cm
Achter 43,0 cm – 61,0 cm
Rughoogte
35,0 cm, 40,0 cm, 45,0 cm, 50,0 cm

Onze modellen